Yazar Mustafa Kasadar boğulup dört parçaya bölünen oğlu ardından yazdı: Bir bakana teşekkür, bir bakana sitem

Milli Gazete yazarı Mustafa Kasadar’ın 19 yaşındaki oğlu Muhammed Nuh Kasadar 10 Temmuz 2023’te ailenin eski çalışanı olan arkadaşı Hakan Öztürk tarafından iple boğularak öldürüldü. 19 yaşındaki Kasadar’ın cesedi, katil tarafından banyoda parçalara ayrılarak derin dondurucuda saklandı. Türkiye’nin konuştuğu olayda katil ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası aldı.

Milli Gazete yazarı Mustafa Kasadar, oğlunun görülen son davası ardından “Oğlum şehid Muhammed Nuh’un ardından” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Oğlunun ölümünden sonra yaşadığı acıyı paylaşan gazete yazarı Kasadar, bir bakana teşekkür etti, bir bakana ise sitemde bulundu. Kasadar yazısında şu sözlere yer verdi;

“Yargılama süreci boyunca bizi süreç hakkında bilgilendiren, teskin etmeye çalışan Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç Bey’e teşekkürlerimi iletiyorum. Özellikle olayın olduğu ilk bir-iki hafta çocuklarımın tıbbi ve psikolojik desteğe çok ihtiyaç duymalarına rağmen kapımızı çalmayan, hiçbir destek sunmayan sözde Aile Bakanı’na da teessüflerimi iletiyorum. Aile Bakanlığının sağlaması gereken tıbbi ve manevi desteği çok şükür çevremizde bulunan arkadaşlar sağladı. Benim isyanım yaşanan çifte standartlaradır. Bunu kamuoyunca bilinmesi için gündem ediyorum. Acaba bu 19 yaşında, hiçbir günahı olmayan, katille hiç bir meselesi bulunmayan fakat önce boğulup sonra biçilip doğranan delikanlı bir erkek değil de; yasak aşk (zina) ilişkisi sonrası çıkan tartışma neticesi öldürülen bir kadın olsaydı Aile Bakanlığı aynı duyarsızlığı gösterir miydi? Onu da siz değerli halkımızın takdirine bırakıyorum”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx