Radikal yayınlar bölündü… Akit: Mahmoud Abbas – Doğru Haber: Henniye konuşsun

ABD Kongresi’nde konuşan İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, kongre üyeleri tarafından uzun süre ayakta alkışlanmasına tepkiler devam ediyor. Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresinde konuşma yapmasına tepki göstererek, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Netanyahu’yu kongrede protesto eden ABD Temsilciler Meclisi üyesi Rashida Tlaib’in “onur konuğu” olarak TBMM’ye davet edilmesini istedi. Bekin, ayrıca Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın da Meclis’te konuşma yapmasını önerdi.

Konuyla ilgili bir diğer teklif ise Hüda-Par Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir’den geldi. Demir, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada HAMAS lideri İsmail Heniyye’nin TBMM’de konuşması için çağrıda bulundu.

RADİKAL YAYINLAR BÖLÜNDÜ

Yapılan iki teklif radikal yayın organları Yeni Akit ve Doğru Haberi de böldü. İktidar yanlısı politika izleyen Yeni Akit, manşetine Yeniden Refah Partisi’nin ‘Mahmud Abbas’ teklifini taşırken, Hüda-Par’ın yayın organı Doğru Haber, İsmail Heniyye çağrısını manşet yaptı.

İşte gazetelerin manşetleri:

Yeni Akit gazetesinin bugünkü manşetinde yer alan haber
Doğru Haber’in manşetine taşıdığı çağrı

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir