Optik PCIe 7.0 Bağlantısıyla 128 GT/sn Seviyeleri Görüldü

Cadence, PCIe 7.0 için tescilli optik bağlantı çözümünü PCI-SIG DevCon 2024’te sergiledi. Optik üzerinden 128 GT/sn hız sunan PCIe 7.0 ara bağlantı teknolojileri ilk kez gösterildi. PCIe 7.0 henüz tam olarak tamamlanmasa da, geleceğin bağlantı teknolojilerinin neler sunabileceğini görüyoruz.

Cadence, etkinlik sırasında 128 GT/sn PCIe 7.0 IP’sinin iletim ve alım yeteneklerini gerçek dünyada, düşük gecikmeli, zaman ayarlı olmayan, doğrusal bir optik bağlantı kullanarak gösterdi. Böylelikle 128 GT/sn düzeyindeki hızlar standart optik konnektörler kullanılarak ilk kez sergilenmiş oldu.


LEAD Technologies Inc. V1.01

Standartları belirleyen PCI-SIG, geçen yıl Ağustos ayında optik arayüzler üzerinden endüstri standardı PCIe üzerinde çalışacak olan Optik Çalışma Grubunu kurdu. PCI Express bugüne kadar yalnızca bakır ara bağlantılara dayanıyordu. Ancak PCIe bağlantıları AI ve HPC sunucuları gibi uygulamalarda daha uzun olduğu ve retimer kullanımı karmaşık, pahalı, verimsiz ve ayrıca sınırlamaları olan (bağlantı başına yalnızca iki retimer kullanılabildiği için) olduğundan, optik bağlantıyı keşfetme kararı kesinlikle önemli bir karar.

Cadence gibi, şu anda tescilli harici PCIe bağlantı çözümleri sağlayan birkaç başka şirket daha var. PCI-SIG, herhangi bir belirli optik teknoloji için bir standart oluşturmadığını, ancak geniş optik teknoloji yelpazesini destekleyen teknolojiden bağımsız bir spesifikasyon geliştirmeyi hedeflediğini vurguladı. Şu anda ihtiyaç olmasa da, PCIe 7.0 için optik bağlantı çözümlerine önümüzdeki yıllarda ihtiyaç duyulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx