Karın Şişliği Nasıl Geçer?

Karın Şişkinliğine 7 Doğal Çözüm

Aşırı gaz birikimi, sıvı toplanması veya bağırsakların genişlemesi gibi nedenlerle oluşan karın şişkinliği, günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir. Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, karın şişkinliği için 7 kolay öneride bulundu.

Hazımsızlık ve Şişkinlik

Hazımsızlık ve şişkinliği doğal yollarla gidermek mümkün olabilir. Ancak, devam eden rahatsızlıklarda mutlaka bir sağlık merkezine başvurulmalıdır. Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, karın şişkinliğinin nedenini belirlemek için uzman desteğinin önemine dikkat çekiyor.

Sıcak Su Torbası Şikayetleri Azaltabilir

Karın şişkinliğine karşı uygulanan tedavi planı, kişinin tanısına göre belirlenir. Beslenme uzmanı Derya Eren, sindirim sistemini olumlu etkileyecek basit yöntemlerin, karın şişkinliği yaşayan kişilere kolaylık sağlayabileceğini belirtiyor.

Stres Sindirim Sistemine İyi Gelmiyor

Doğal olarak sindirimi zor besinlerde gaz miktarı artabilir ve bu durum karın şişkinliğine yol açabilir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Eren, sindirim problemlerinin yanı sıra stresin de karın şişkinliğine neden olabileceğini vurguluyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren’in önerileri şöyle:

  1. FODMAP içeren karbonhidratlardan kaçınarak düşük FODMAP diyetine geçmek,
  2. Probiyotik içeren gıdaları tüketmek fakat dozunda olmaya dikkat etmek,
  3. Besinleri yavaş ve düzenli şekilde çiğnemek,
  4. Küçük porsiyonlar halinde sık öğünler tüketmek,
  5. Düzenli egzersiz yapmak ve stresi kontrol altında tutmak,
  6. Sindirime iyi gelen bitki çaylarını tercih etmek.

Related Posts

O hastalıklara sahip kişilerde depresyon riski 2 kat daha fazla

Yeni yayımlanan geniş kapsamlı bir araştırma, otoimmün rahatsızlıkların sadece bedensel değil, aynı zamanda ruhsal sağlığı da ciddi şekilde etkileyebileceğini ortaya koydu.

Bu 3 kuruyemiş yumurta kadar tok tutuyor! Beslenme uzmanları tek tek açıkladı

Kuruyemişler yalnızca atıştırmalık değil, aynı zamanda güçlü birer besin kaynağı. Özellikle bazı türleri, içerdiği yüksek protein ve lif sayesinde uzun süre tok tutma özelliğiyle öne çıkıyor. Beslenme uzmanları, her gün bir avuç tüketildiğinde yumurta kadar doyurucu olan bu 3 kuruyemişi açıkladı.

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

Uzmanlar uyarıyor: İyot fazlalığı da tiroit hastalıklarını tetikleyebilir

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı, iyotun, tiroit hormonlarının üretimi için hayati önem taşıdığına işaret ederek, iyot eksikliğinin sadece guatr gibi bez büyümelerine yol açmakla kalmayıp, hormon yetersizliklerine de neden olabileceğini belirtti.

Egzersiz, kanserin tekrarlamasını önlemede ‘ilaçlardan daha etkili’ olabilir

Yeni bir araştırma, egzersizin kanserin tekrarlamasını önlemede ‘ilaçlardan daha etkili’ olabileceğini gösterdi.

Kurban Bayramı yaklaşırken “salmonella bakterisi”ne dikkat!

Kurban Bayramı yaklaşırken “salmonella bakterisi”ne dikkat!