Erdoğan’ın imzasıyla 13 üniversiteye yeni rektör atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İmzasıyla 13 Üniversitenin Rektörü Değişti, YÖK Üyeliğine İbrahim Şenel Atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 13 üniversitenin rektörü değişti ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine İbrahim Şenel atandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İlhami Gülçin, Ardahan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İbrahim Aydın, Batman Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İdris Demir, Beykoz Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Burak Küntay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Çağ Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Murat Koç, Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Oktay Yıldız, Hakkari Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Musa Gençcelep, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Rengin Ak, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Zekeriya Akman, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Turgay Uzun, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mahmud Güngör atandı.

YÖK üyeliğine ise Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel atandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Erdem Aksoy – Eğitim

Related Posts

Yerinde Dönüşüm projesi bitti mi, uzatıldı mı? Yerinde Dönüşüm projesi son durum Temmuz 2025!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Yerinde Dönüşüm Projesi, afetzedelerin ev ve iş yerlerini güvenli bir şekilde yeniden inşa etmelerine olanak sağlıyor. 30 Haziran 2025’te sona ermesi planlanan proje için başvuru süresinin uzatılıp uzatılmadığı, milyonlarca depremzede tarafından merakla araştırılıyor. Peki, Yerinde Dönüşüm Projesi bitti mi, yoksa uzatıldı mı? 1 Temmuz 2025 itibarıyla projenin son durumu nedir?

Harry Potter 4. Ateş Kadehi Neden Kaldırıldı? Harry Potter Ateş Kadehi Hangi Ülkelerde ve Neden Yasaklandı?

Harry Potter serisinin dördüncü filmi “Harry Potter ve Ateş Kadehi” (Harry Potter and the Goblet of Fire), bazı dijital platformlardan kaldırılmasıyla hayranlarını şaşırttı. Hogwarts’ın büyülü dünyasında Üçbüyücü Turnuvası’nın heyecanını ve Voldemort’un geri dönüşünü konu alan bu ikonik yapım, bazı platformlarda yer almıyor. Ayrıca, filmin ve kitabın bazı ülkelerde yasaklanma tartışmaları gündeme geldi. Peki, Harry Potter Ateş Kadehi yasaklandı mı, neden kaldırıldı?

MSG’den dijital müziğe manifesto: Spotify’a sunulacak!

MSG’den dijital müziğe manifesto: Spotify’a sunulacak!

Özel Sektör Öğretmenlerinden Ankara Yürüyüşü: ‘İnsanca Çalışacağız, Öğretmenliği Yaşatacağız!’

Özel sektör öğretmenleri, yıllardır görmezden gelinen hak taleplerini bu kez yollarda dile getirecek. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası öncülüğünde başlatılan yürüyüş, 25 Haziran Salı günü saat 15.00’te İstanbul Kadıköy’deki sendika genel merkezinden başladı. Eğitim emekçileri, Ankara’ya ulaşana dek sürecek bu yürüyüşle; Milli Eğitim Bakanlığı ve TBMM Eğitim Komisyonu’na çağrıda bulunacak.

2025 YKS soruları nasıldı, TYT zor muydu kolay mıydı?

YKS maratonu pazar günü de devam edecek. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15’te başladı. Sınavdan çıkan öğrenciler sınavın zor olup olmadığına sorguluyor.

Şökk ne demek? Ş.Ö.K.K. ile geçti ne anlama gelir? İşte, Ş.Ö.K.K.-4 ve Ş.Ö.K.K.-5 ile geçti ifadesinin anlamı

Karnede ŞÖKK ile geçti ifadesi kafalarda soru işareti bırakan unsurlar arasında yer alıyor. Bugün milyonlarca öğrenci karnesini eline alıyor. Öğrenciler bugün aldıkları karnelerle birlikte yaz tatiline başlıyor. Kimi öğrenciler takdir ve teşekkür belgesi alırken bazı öğrencilerin de birkaç tane zayıf notu olabiliyor. Karnesini eline aldıktan sonra “Ş.Ö.K.K” ibaresini gören öğrenciler “Karnede ŞÖKK ile geçti ne anlama geliyor?” sorusuna cevap arıyor. İşte karnede yer alan ŞÖKK kelimesinin anlamı!