Bu 3 kuruyemiş yumurta kadar tok tutuyor! Beslenme uzmanları tek tek açıkladı

Kuruyemişlerin Tok Tutmada Önemli Rolü

Kuruyemişler sadece lezzetli atıştırmalıklar değil, aynı zamanda sağlıklı besin kaynaklarıdır. Ancak tok tutma özellikleri bakımından bazıları diğerlerine göre daha etkilidir.

Özellikle yer fıstığı, badem ve antep fıstığı, yüksek protein ve lif içerikleri sayesinde sindirimi yavaşlatarak uzun süreli tokluk hissi sağlarlar.

EatingWell dergisine göre, bu kuruyemişler ayrıca kan şekeri seviyesini dengeleyerek gün boyunca enerjik kalmanıza yardımcı olur. Bazı kuruyemişler, protein açısından bir yumurta kadar zengin bile olabilir (yumurtada ortalama 6 gram protein bulunur).

1. Yer Fıstığı

Protein: 1/4 su bardağında 7 gram

Lif: 2 gram

Uzun raf ömrüne sahip olan ve oldukça besleyici olan yer fıstığı, özellikle pratik bir protein ve lif kaynağı olarak öne çıkar.

2. Badem

Lif: 23 adet bademde 3,5 gram

Kalp sağlığını destekleyen antioksidanlar ve yüksek lif oranıyla dikkat çeken badem, günlük lif ihtiyacının %10’undan fazlasını karşılayabilir.

3. Antep Fıstığı

Protein: 1/4 su bardağında 6 gram

Bağışıklık sistemini destekleyen B6 vitamini, potasyum ve manganez gibi birçok faydalı mineral içeren antep fıstığı, araştırmalara göre düzenli tüketildiğinde bağırsak sağlığını olumlu yönde etkileyebilir.

Related Posts

Keneyi çıplak elle çıkarttı: Kabusu yaşadı!

Cenaze için gittiği Sivas’ta keneye maruz kalan 17 yaşındaki Eyüp Can Karapınar, İstanbul’a döndükten sonra Kırım Kongo Kanamalı Ateşi teşhisiyle yoğun bakımda tedavi altına alındı. Zorlu süreci atlatan genç, “Her şey sıfırdan başlamış gibi” derken, uzmanlar çıplak elle kene çıkarılmaması konusunda uyardı.

Güneşten faydalanmanın altın kuralları

Kontrollü ve bilinçli şekilde güneşten faydalanmanın cilt sağlığını korumada etkili olduğunu belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları (Dermatoloji) Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Geyik, “Doğru zamanlama, kısa süreli maruziyet ve cilt tipine uygun yaklaşım ile güneşten fayda sağlamak mümkündür” dedi.

Karın Şişliği Nasıl Geçer?

Karın şişkinliğine karşı 7 çözüm. Uzmanlar, karın şişliği yaşayan kişiler için uygulanması kolay 7 öneride bulundu. 

O hastalıklara sahip kişilerde depresyon riski 2 kat daha fazla

Yeni yayımlanan geniş kapsamlı bir araştırma, otoimmün rahatsızlıkların sadece bedensel değil, aynı zamanda ruhsal sağlığı da ciddi şekilde etkileyebileceğini ortaya koydu.

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

Uzmanlar uyarıyor: İyot fazlalığı da tiroit hastalıklarını tetikleyebilir

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı, iyotun, tiroit hormonlarının üretimi için hayati önem taşıdığına işaret ederek, iyot eksikliğinin sadece guatr gibi bez büyümelerine yol açmakla kalmayıp, hormon yetersizliklerine de neden olabileceğini belirtti.