Bakan Yumaklı, 4. Tarım ve Orman Şurası Hazırlık Çalıştayı’nda konuştu Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 4. Tarım ve Orman Şurası’na Hazırlanıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaklaşan 4. Tarım ve Orman Şurası’nda gelecek döneme yönelik tarım, orman ve su konularındaki perspektifin şekilleneceğini vurgulayarak, aldıkları kararların gelecek yıllara rehberlik edeceğini belirtti.

Yumaklı, 4. Tarım ve Orman Şurası Hazırlık Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, şuranın “Türkiye Yüzyılı Bereketin Yüzyılı” temasıyla gerçekleştirileceğini açıkladı.

Üreticilere devletin sağladığı desteklerin Türkiye’yi tarım alanında önde gelen ülkeler arasına taşıdığını vurgulayan Yumaklı, Türkiye’nin 2023 hedeflerine de değinerek, 68,5 milyar dolar tarımsal hasıla ile Avrupa’da birinci, dünyada ise dokuzuncu sırada yer aldığını aktardı.

Yumaklı, sektörün geçen yıl 31 milyar dolarlık ihracat ile ekonomiye katkı sağladığını belirterek, “Türkiye Yüzyılı”nda tarım, orman ve su sektörünü “sürdürülebilirlik”, “verimlilik”, “kalite”, “kayıtlılık” ve “sektöre yatırım” şeklinde 5 ana eksen etrafında şekillendirdiklerini söyledi.

Yumaklı, geçen yıl planlı üretime geçtiklerini ve yeni destekleme modellerinin genç ve kadın girişimcilere yönelik destekleri artırdığını ifade etti.

“Dirençli tarım orman sektörü oluşturmak zorundayız”

Yumaklı, yeni hayvancılık yol haritasına dikkat çekerek, ithalatın sona erdirilmesi, üreticilerin maliyet etkin üretim imkanlarına sahip olmaları ve tüketicilerin uygun fiyatlarla ürünlere erişimlerinin sağlanması amacını belirtti.

Yumaklı, ayrıca tarım arazilerinin ekonomiye kazandırılmasının önemine değindiğini ve sektörde önemli düzenlemeler yapıldığını kaydetti.

Politikaların belirlenmesinde geleceğe dönük projeksiyonların önemine vurgu yapan Yumaklı, 5 yıl sonra gıda arz güvenliğini sağlamak ve rekabet gücünü korumak için artan üretim gerekliliğine işaret etti.

Yumaklı, küresel ısınmanın etkilerine karşı dirençli tarım orman sektörü oluşturulması gerektiğini belirtti.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişci ise şuranın kırsal kalkınma üzerine odaklanacak ve kentlere göçü engelleyerek kırsal kalkınmaya katkı sağlayacağını belirtti.

Şura kapsamında, 16 tematik başlıkta çalışma grupları oluşturulduğunu kaydeden Yumaklı, şuranın 5 ana başlıkta şekillendiğini bildirdi.

Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı ise politikaların belirlenmesinde tüm paydaşların görüş ve katkılarının önemine vurgu yaparak, şuranın ülkemizin tarım ve orman alanında gelecekteki yol haritasına katkı sağlayacağını belirtti.

Related Posts

Mehmet Şimşek TÜİK’in enflasyonunu değerlendirdi: Vatandaşlarımız müsterih olsun

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK’in açıkladığı haziran enflasyonunu değerlendirdi. Şimşek, “Vatandaşlarımız müsterih olsun, gıda ve dayanıklı tüketimden eğitime, ulaştırmadan birçok sektöre kadar enflasyonda belirgin yavaşlama başladı, bu eğilim sürecek” ifadelerini kullandı.

Dolar yükseldi, euro 47 TL!

İsrail-İran gerilimi, ABD’nin ek gümrük tarifeleri ile ilgili açıklamaları küresel piyasaları etkilemeye davam ediyor. Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamaları ile yükselişe geçen dolar yeni haftaya istikrarını koruyarak girdi. Alım …

İktidar, “İsrail ile ticareti tamamen kestik” demişti; İsrail İstatistik Ofisi’ne göre Türkiye, bu yıl 393,7 milyon dolarlık ihracat yaptı

İktidar, “İsrail ile ticareti tamamen kestik” demişti; İsrail İstatistik Ofisi’ne göre Türkiye, bu yıl 393,7 milyon dolarlık ihracat yaptı

Yatırımcı güvenli limana dönüyor: Altın fiyatları yükselişte! Gram, çeyrek, Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu? 2 Temmuz 2025 Çarşamba altın fiyatları…

2 Temmuz 2025 Çarşamba altın fiyatları belli oldu. Yurttaşlar altının ne kadar olduğunu merak etti. Peki, gram, çeyrek, Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu? İşte 2 Temmuz 2025 Çarşamba altın fiyatları…

İstanbullular ücretsiz kullanıyordu! Artık paralı oldu

İBB kararıyla spor faaliyetlerinden ücretsiz kullanılan bazı tesisler paralı oldu.

Enflasyonun altında zam alması beklenen memur, bir de vergi kıskacında: ‘Kaşıkla verip, kepçeyle alıyorlar’

Bu yılın ikinci yarısında enflasyonun altında zam alması beklenen memurlar, vergi dilimleri nedeniyle de kayba uğrayacak. Hem düşük zam alacaklar hem de bir üst vergi dilimine girdikleri için maaşlarından daha fazla kesinti olması bekleniyor.