Aşırı sıcaklar kalbi zorluyor: Uzmandan hayati uyarılar

Yazın Kalp Sağlığına Dikkat: Prof. Dr. Cengiz Köksal’dan Öneriler

Yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp ve damar hastaları için risk oluşturduğunu belirten Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, kalp hastalarının yaz aylarında dikkat etmesi gerekenler konusunda önemli uyarılarda bulundu.

‘Yaz Aylarında Kalp Riski Artıyor’

Prof. Dr. Köksal, yazın kalbin normalden daha hızlı çalıştığını ve bu durumun kalp hastaları için risk oluşturduğunu vurguladı. Vücudun serin kalması için gereken su ve minerallerin kaybı, kalbin daha fazla çalışmasına neden olabilir. Bu durum özellikle kalp hastalığı tanısı konmuş kişilerde ciddi risk oluşturabilir.

Kalp Hastalarının Alması Gereken Önlemler

Prof. Dr. Köksal, kalp hastalarının yaz aylarında bol su tüketmeleri gerektiğini söyledi. Özellikle stent takılan ve kan sulandırıcı kullanan hastalar için yeterli sıvı alımı önemlidir. Alkol tüketiminden kaçınılmalı ve idrar söktürücü kullanımı doktor kontrolünde olmalıdır. Ayrıca tansiyon ilacı kullanan hastaların tansiyon düşüklüğüne karşı dikkatli olmaları gerekmektedir.

‘Su Tüketimi Hayat Kurtarır’

Prof. Dr. Köksal, kalp hastalarının günlük su tüketimini artırmaları gerektiğini vurgulayarak, aşırı sıcaklarda güneşe maruz kalmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Ani fenalaşma durumunda ise hastanın ayaklarını yüksekte tutmak, bol sıvı tüketmek ve serin bir alana geçmek önemlidir. Eğer şikayetler devam ederse, sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

Ani Kalp Problemleri Yaşamamak İçin Önleminizi Alın

Yüksek sıcaklıkların gençleri de etkilediğine dikkat çeken Prof. Dr. Köksal, özellikle genç bireylerde kalp problemleri yaşanabileceğini belirtti. Yaz ayları öncesinde kardiyoloji muayenesi yaptırmanın önemini vurgulayarak, herkesin sağlığına dikkat etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

O hastalıklara sahip kişilerde depresyon riski 2 kat daha fazla

Yeni yayımlanan geniş kapsamlı bir araştırma, otoimmün rahatsızlıkların sadece bedensel değil, aynı zamanda ruhsal sağlığı da ciddi şekilde etkileyebileceğini ortaya koydu.

Bu 3 kuruyemiş yumurta kadar tok tutuyor! Beslenme uzmanları tek tek açıkladı

Kuruyemişler yalnızca atıştırmalık değil, aynı zamanda güçlü birer besin kaynağı. Özellikle bazı türleri, içerdiği yüksek protein ve lif sayesinde uzun süre tok tutma özelliğiyle öne çıkıyor. Beslenme uzmanları, her gün bir avuç tüketildiğinde yumurta kadar doyurucu olan bu 3 kuruyemişi açıkladı.

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

Uzmanlar uyarıyor: İyot fazlalığı da tiroit hastalıklarını tetikleyebilir

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı, iyotun, tiroit hormonlarının üretimi için hayati önem taşıdığına işaret ederek, iyot eksikliğinin sadece guatr gibi bez büyümelerine yol açmakla kalmayıp, hormon yetersizliklerine de neden olabileceğini belirtti.

Egzersiz, kanserin tekrarlamasını önlemede ‘ilaçlardan daha etkili’ olabilir

Yeni bir araştırma, egzersizin kanserin tekrarlamasını önlemede ‘ilaçlardan daha etkili’ olabileceğini gösterdi.

Kurban Bayramı yaklaşırken “salmonella bakterisi”ne dikkat!

Kurban Bayramı yaklaşırken “salmonella bakterisi”ne dikkat!